Monday, 25 January 2016

FIR : Far InfraRed Ray



Hari ni kita nak berkenalan dengan encik FIR @ far infrared ray



Far Infrared Ray adalah

Sinar gelombang elektromagnet
Mempunyai jarak gelombang antara 3-1000 mikron
Sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan
Secara fizikal, FIR merupakan cahaya yang tidak dapat dilihat dengan mata, lurus, membias, dapat diserap, menghasilkan kehangatan dan mengharmonikan kehidupan manusia

Aliran Fungsi FIR

FUNGSI FIR

FIR menembusi kulit
Memberi tindakbalas resonan ke atas molekul air
Molekul bergetar lebih kuat
Lebih banyak tenaga digunakan
Lebih haba dihasilkan
Salur darah mengembang
Peredaran darah lebih lancar
Penghantaran nutrien dan pembuangan toksin lebih efisyen
Sel badan lebih aktif
BADAN JADI SIHAT, CERGAS dan CERDAS



Cuba anda lihat !

Katil di bawah ni menjalankan fungsi FIR selagi mana kita berada di atasnya. Maknanya kalau kita nk peredaran seluruh badan berlaku dengan baik kita perlu berada di atas katil ini 24 jam betul kan? Tapi disebabkan masa membataskan kita maka kita terpaksa buat jadual...

4 jam sehari...cukup ke?
itu kiraan time hari cuti..kalau hari bekerja kita x ada masa sangat..jadi kita boleh relax kat katil ni dalam masa 1 jam maksima




Dengan adanya FIR di dalam korset ni, anda xperlu risau nak bahagikan masa lagi yer. 24 jam...melekat di badan terus kan hihi
Kalau saya, sebulan pertama, time nak mandi, nak membuang je saya tanggalkan. Lepas tu sarung semula. Sebab bila pakai terasa badan ringan, mudah nk bergerak dan ada lagi la beberapa perkara yg best bila pakai ni...



Cuba anda perhatikan gambarajah di bawah...

Berikut merupakan saluran darah di dalam tubuh badan kita. Bayangkan sekiranya FIR berada di sekeliling kita, darah akan menjadi aktif 3x berbanding biasa..begitu juga oksigen dan nutrien akan dibawa 3x lebih aktif ke seluruh badan. Ini bermakna tindakbalas menjadi 3x lebih aktif.

Kedua, ianya membuang limfa, tisu parut, keradangan dan lain-lain "pembaikan dalaman" yang dihasilkan melalui proses penyembuhan (sisa metabolik yang sebaliknya kekal terperangkap)

Erm...nampak x?

Lihat bagaimana kesan infrared rays ni apabila terkena bahagian badan kita..


Hasilnya : Infrared yang menembusi anggota badan anda akan membawa lebih banyak darah yang mengandungi oksigen dan nutrian dalam masa 15-30 minit... Proses ini akan berlanjutan selagimana FIR berada pada badan anda.

Amazing kan...

Di atas sebab2 yang dinyatakan di atas, korset ni dibawa masuk ke Malaysia. Memang kita ketahui, wanita dan korset xdapat dipisahkan...tapi yang bestnya kaum LELAKI pun dah mula berjinak memakai korset ni. Atas alasan yang saya berikan di atas...proses penyembuhan dalaman (kita tak nampak dengan mata kasar) tapi kesannya berpanjangan...korset ni x sama dengan korset2 lain di pasaran yang mementingkan kecantikan luaran saja. Tapi korset ni 2 in 1 sihat dalam dan shape body secara x langsung. Warranty pun ada...bukan 6 bulan, setahun...tapi SEUMUR HIDUP 




nak tahu details pasal korset ni...

Saya, Rohana pakar runding anda bersedia dengan sebarang pertanyaan
Call/ whatsapp Rohana 011.36373362

Ukur Premium Beautiful




Senang je kan? tak susah pun kalau nak cantik, sanggup lakukan apa saja...hehehehe. Ok, bila dah tau semua ukuran tu, nak tau cup apa yang sesuai pulak mari kita tgk formula ni dan juga jadual


Jadual A


Jadual B


Nak tau saiz cup : contoh, puncak breast = 96 cm dan bawah breast = 80 cm
Tengok Jadual A
Ukuran bawah dada antara 78 - 82 cm
Ukuran dada = 94 - 96 cm cup B/ 96 -98 cm cup C

Kemudian untuk waist nipper plak ikut ukuran pinggang anda sahaja, kalau pinggang 82 cm maknanya anda pakai waist nipper ukuran 82

Untuk ukuran Long girdle pulak
Tengok pada ukuran pinggang dan ukuran puncak pinggul
Contoh :
Pinggang = 82 cm
Pinggul 100 cm
Rujuk Jadual B
So bagi ukuran ni..anda pakai Long girdle saiz 82 

So dah dapat saiz penuh untuk Premium Beautiful Corset anda...
Long Bra = 80
Cup = B/C
Waist nipper = 82
Long girdle = 82


Dah ukur??
Contact je Rohana untuk tempahan..
011.36373362
@
pm kat facebook Hafnim Bizness

Bila dah cantik dan sihat baru ada keyakinan...


Selimut Biovelocity Sleepmate BVSM



Arus pemodenan yang pesat memberi kesan negatif kepada tahap kesihatan kita pada

hari ini. Setiap hari kita terdedah kepada pencemaran udara dan alam sekitar. Kita terdedah kepada pancaran radiasi dan medan elektromagnet daripada penggunaan telefon mudah alih, komputer, radio, televisyen dan sebagainya.

Pendedahan kepada semua itu akan merosakkan keseimbangan tenaga dalaman, melemahkan tahap imun dan keupayaan untuk melawan penyakit. Akhirnya badan dihinggapi pelbagai penyakit seperti stroke, darah tinggi, kencing manis, sakit jantung dan sebagainya.



Kini adanya Bio Velocity Sleep Mate yang mampu memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhannya. Pelapik tilam ini menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam tubuh kita.


Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.



Berikut merupakan pengguna BVSM, ustaz Haron Din


HARGA RM1488


HARGA KAMI SEKARANG HANYA RM1400 SAHAJA

Kenapa murah...ini adalah sumbangan ikhlas saya terhadap anda. Bukan sahaja kesihatan. Wang RM88 juga dipulangkan. Untungkan??

Whatsapp saya 011.36373362
Rohana Ramli

Sunday, 24 January 2016

Ubat gigi garam buluh


MURAH, ORIGINAL UNTUK MERAWAT MASALAH GIGI DAN GUSI ANDA






Bagusnya ubat gigi BERGARAM ni, ianya amat sesuai untuk masalah berikut

Ulser mulut
Gusi berdarah
Gigi berlubang
Gigi berkarat/berkaries
Gigi kuning
Gusi busuk
Gigi sensitif
Sakit gigi


Ejen diperlukan

Sekotak hanya RM18 sahaja
Pos ke semenanjung RM7

Call/Whatsapp 011.36373362



Friday, 22 January 2016

Sabun Marine Essence



Apa itu marine essence beauty bar?

Ia merupakan sabun yang amat sesuai untuk penggunaan harian, untuk masalah kulit badan, kulit muka, ketiak dan mana2 bahagian yg ada problem. X kira la jerawat ke, jeragat ke, ketiak kusam ke dan banyak lagi...

Sebab dalam sabun marine ni dah ada garam buluh yang kita ketahui ada sumber mineral asli... :)

Harga sekotak RM120 untuk 3 bar...jadi saya jual satu bar RM40
Kalau 3 bar nak murah sket lagi pon blh...pm saya k!
Kita bagi harga cincau

011.36373362
Rohana





Testimoni pengguna










Pengedar diperlukan!!!
Whatsapp/call segera...
011.36373362




Sunday, 17 January 2016

Bio Seleza Feminine Pad

Tahukah ANDA???

Seorang wanita menggunakan kira-kira 15 000 keping tuala wanita dalam tempoh 35 tahun sepanjang hayatnya.

DAN

Bahan mentah yang digunakan untuk membuat tuala wanita adalah ini


Sampah yang dikitar semula terdiri daripada kertas kitar semula, kertas tebal, kotak dan pulpa kayu yang mengandungi kuman berbahaya tersembunyi



Kertas dan pulpa kayu yang telah dilembutkan akan melalui proses pelunturan berklorin. Agen pelunturan berkarsinogenik dan agen fluoresen digunakan dalam proses tersebut. Sejenis toksin yang dinamakan Dioksin akan terhasil dalam proses pelunturan berkolrin ini. Dioksin adalah bahan kimia yang sangat toksik dan karsinogen yang menyebabkan kanser.







Saturday, 16 January 2016

Garam Buluh



Garam buluh juga dikenali sebagai "minerals bank"

Garam Buluh mempunyai kesemua elemen di atas....
Garam buluh mengandungi 76 jenis mineral, nutrien mikro dan unsur-unsur surih yang penting untuk kesihatan


Berikut merupakan PH bagi garam buluh...10.5 amatlah tinggi.

Garam buluh adalah makanan yang sangat beralkali. Ia meneutralkan & menyeimbangkan tahap pH asid dan alkali di dalam badan. Ian mencergaskan dan menggalakan fungsi metabolisme badan. Ia membantu dalam penghadaman, penyingkiran dan perkumuhan.

Ingat!!!

Sel cancer tidak boleh hidup di dalam persekitaraan beralkali...

Cuba kita tengok apa yang berlaku sekiranya kita kekurangan alkali di dalam badan.

Penemuan Terkini Para Saintis Bagi Penyakit Diabetes







Cuba anda lihat keratan berikut...ramai di kalangan kita mengidap kencing manis. Angka yang amat membimbangkan itu meletakkan Malaysia di tangga ke 10 di dunia dengan jumlah penghidap kencing manis teramai mengikut Pertubuhan Kesihatan Sedunia.


3.6 Juta Pesakit Kencing Manis di Malaysia Teramai Di Asia Tenggara




Bagaimana anda nak tahu bahawa anda sudah terkena penyakit diabetes???

10 Gejala Diabetes

Sering buang air kecil
Cepat merasa lapar dan dahaga
Berat badan menurun sebaliknya nafsu makan bertambah
Cepat merasa lelah dan mengantuk
Mudah timbul bisul atau abses dengan kesembuhan yang lama
Gatal-gatal terutama pada kelamin bahagian luar
Kesemutan
Ghairah sex menurun
Penglihatan kabur, ditandai dengan seringnya berganti ukuran kacamata
Ibu yang melahirkan bayi lebih dari 4kg



Garam buluh pembunuh DETOKSIFIKASI

Asid yang tinggi adalah satu-satunya toksin yang menyebabkan penyakit. Garam buluh adalah sangat larut, berkesan menghapuskan keradangan, meneutralkan dan menghapuskan semua jenis toksin daripada badan.

> Menghapuskan toksin logam berat
> Menghapuskan virus dan bakteria
> Menghapuskan kolestrol yang berlebihan & asid urik
> Menghapuskan sisa toksin dari pundi kencing


* Kajian juga menunjukkan bahawa daripada 21,500 orang TIADA seorang pun yang memenuhi keperluan dalam mendapatkan 10 nutrien asas (RDA)

Selain itu garam buluh juga kaya dengan ciri-ciri anti pengoksidaan dan berkesan dalam ANTI PENUAAN *anda pasti suka yang ini

Ianya juga membaiki sel-sel yang rosak yang disebabkan oleh radikal bebas. Pengambilan garam buluh pada jangka panjang membantu untuk membina semula dan memulihkan semula fungsi badan.



Tunggu apa lagi...nak awet muda kan???
Jom kita amik sekotak dan cuba kongsi-kongsikan dengan rakan-rakan sekeliling...
*Sekotak 40 sachet




Kualiti garam buluh terjamin...
Elakkan dari terkena

Sebarang pertanyaan boleh contact no berikut :
+6 011.36373362
Rohana Ramli