Monday, 25 January 2016

FIR : Far InfraRed Ray



Hari ni kita nak berkenalan dengan encik FIR @ far infrared ray



Far Infrared Ray adalah

Sinar gelombang elektromagnet
Mempunyai jarak gelombang antara 3-1000 mikron
Sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan
Secara fizikal, FIR merupakan cahaya yang tidak dapat dilihat dengan mata, lurus, membias, dapat diserap, menghasilkan kehangatan dan mengharmonikan kehidupan manusia

Aliran Fungsi FIR

FUNGSI FIR

FIR menembusi kulit
Memberi tindakbalas resonan ke atas molekul air
Molekul bergetar lebih kuat
Lebih banyak tenaga digunakan
Lebih haba dihasilkan
Salur darah mengembang
Peredaran darah lebih lancar
Penghantaran nutrien dan pembuangan toksin lebih efisyen
Sel badan lebih aktif
BADAN JADI SIHAT, CERGAS dan CERDAS



Cuba anda lihat !

Katil di bawah ni menjalankan fungsi FIR selagi mana kita berada di atasnya. Maknanya kalau kita nk peredaran seluruh badan berlaku dengan baik kita perlu berada di atas katil ini 24 jam betul kan? Tapi disebabkan masa membataskan kita maka kita terpaksa buat jadual...

4 jam sehari...cukup ke?
itu kiraan time hari cuti..kalau hari bekerja kita x ada masa sangat..jadi kita boleh relax kat katil ni dalam masa 1 jam maksima




Dengan adanya FIR di dalam korset ni, anda xperlu risau nak bahagikan masa lagi yer. 24 jam...melekat di badan terus kan hihi
Kalau saya, sebulan pertama, time nak mandi, nak membuang je saya tanggalkan. Lepas tu sarung semula. Sebab bila pakai terasa badan ringan, mudah nk bergerak dan ada lagi la beberapa perkara yg best bila pakai ni...



Cuba anda perhatikan gambarajah di bawah...

Berikut merupakan saluran darah di dalam tubuh badan kita. Bayangkan sekiranya FIR berada di sekeliling kita, darah akan menjadi aktif 3x berbanding biasa..begitu juga oksigen dan nutrien akan dibawa 3x lebih aktif ke seluruh badan. Ini bermakna tindakbalas menjadi 3x lebih aktif.

Kedua, ianya membuang limfa, tisu parut, keradangan dan lain-lain "pembaikan dalaman" yang dihasilkan melalui proses penyembuhan (sisa metabolik yang sebaliknya kekal terperangkap)

Erm...nampak x?

Lihat bagaimana kesan infrared rays ni apabila terkena bahagian badan kita..


Hasilnya : Infrared yang menembusi anggota badan anda akan membawa lebih banyak darah yang mengandungi oksigen dan nutrian dalam masa 15-30 minit... Proses ini akan berlanjutan selagimana FIR berada pada badan anda.

Amazing kan...

Di atas sebab2 yang dinyatakan di atas, korset ni dibawa masuk ke Malaysia. Memang kita ketahui, wanita dan korset xdapat dipisahkan...tapi yang bestnya kaum LELAKI pun dah mula berjinak memakai korset ni. Atas alasan yang saya berikan di atas...proses penyembuhan dalaman (kita tak nampak dengan mata kasar) tapi kesannya berpanjangan...korset ni x sama dengan korset2 lain di pasaran yang mementingkan kecantikan luaran saja. Tapi korset ni 2 in 1 sihat dalam dan shape body secara x langsung. Warranty pun ada...bukan 6 bulan, setahun...tapi SEUMUR HIDUP 




nak tahu details pasal korset ni...

Saya, Rohana pakar runding anda bersedia dengan sebarang pertanyaan
Call/ whatsapp Rohana 011.36373362

No comments:

Post a Comment