Wednesday, 6 April 2016

4 Prinsip Asas Kewangan Peribadi






Prinsip #1: Beli secara tunai.

Henti dan jauhkan segala urusniaga yang dinamakan ansuran, installment, beli dulu bayar kemudian, skim bayaran mudah dsb. Kalau terpaksa berhutang, itu maksudnya kita belum mampu beli barang tu lagi. So, simpan dulu duit sampai cukup, baru beli.


Prinsip #2: Hidup di bawah kemampuan, bukan ikut kemampuan.

Beli ikut keperluan, bukan ikut kemampuan, apatah lagi ikut kemahuan. Kalau mampu pakai kereta Proton Inspira, pakai Proton Saga jer lah dulu. Lupakanlah dulu perkataan “bergaya” dalam hidup tu buat sementara waktu sampai kita benar-benar mampu untuk bergaya. Biar tak bergaya, asalkan poket kita kaya.

Kalau ada barang yang bukan keperluan di rumah, lebih baik jual. Downgrade life style buat sementara waktu. Kalau sekarang ni subcribe Astro full channel, apa kata kurangkan channel-channel tu atau terus hentikan langganan Astro! Kalau sekarang pakai kereta besar, down grade kepada kereta yang cukup untuk keperluan jer. Kalau sekarang suka beli makan di luar, apa kata masak di rumah jer atau bawa bekal jer ke pejabat. Pointnya, hidup di bawah kemampuan.


Prinsip #3: Mulakan tabiat menyimpan walaupun sedikit.

Sikit tak apa, asalkan simpan. Saya dulu pun mula menyimpan RM20 jer sebulan. Buat potongan gaji ke akaun Tabung Haji (bukan tunggu duit lebih hujung bulan). Setiap kali naik gaji, saya akan tambah potongan gaji ke Tabung Haji. Kalau tak mampu simpan RM20 sebulan, simpan la RM2 sehari, masuk dalam tabung khas. Nanti hujung bulan masukkan RM2 sehari (RM60 sebulan) tu ke akaun bank. Yang penting mesti menyimpan.


Prinsip #4: Bina pendapatan kedua.

Libatkan diri dalam bisnes, tapi bukan skim-skim ‘bisnes’. Anggap gaji tu sebagai duit untuk hidup bulan-bulan, dan bisnes sebagai sumber untuk tambahkan simpanan. Simpan hasil bisnes 100%. Kalau nak guna pun, jangan lebih 50%! Duit hasil bisnes memang terbukti mempercepatkan kami bebas dari hutang, alhamdulillah.
Second income penting sebagai ‘backup’ income utama, dan untuk tambahkan simpanan. Azizi Ali, Pakar Kewangan Peribadi sarankan setiap orang perlu ada second income.


Itu jer lah rahsianya. Cari sampai hujung dunia sekalipun, inilah rahsianya. Beza antara orang berjaya dengan orang biasa-biasa ialah mereka TAKE ACTION!

Duit business saya simpan. Memang ternyata untuk bebas hutang , kita perlukan extra income, sebab kita punya tanggungjawab yg ckup besar pd hari ni. Bayangkan nak beli kereta pon pinjam loan smpai 9 tahun, beli rumah pon kene pinjam loan 25tahun. Perkara yg mmg susah nak elak.  Tapi boleh di ubah jika kita ada extra income..! Thank you Allah. dan sekarang saya menjalankan perniagaan Premium Beautiful secara  sepenuh masa kerana percaya rezeki Allah dtgnya 9/10 dari perniagaan. 

Tuesday, 23 February 2016

Hari yang cerah...bersama segelas kopi


Assalamualaikum...selamat pagi
Hari ni nk gitau mmg ringan badan sebab dah membuang..alhamdulillah

Pekena mineral coffee segelas pun jadi la...
Tp coffee ni bkn sebarang coffee...kt dlm tu krg kafien dan gula.org bdarah tinggi, kandungan gula blebihan, krg kalsium dan migrain sekali pun blh cuba...insya allah puas hati...



Lepas step di atas terpanggil nk buat sedikit nota...takut tlepas pandang....ada lg nk down list ni....
.
Jangan tak tahu...sy juga ada jual beras nasi mandy ain barada.nk supply 20 pek kt member hr jumaat ni...
.
Sebarang pertanyaan mengenai PB koset, BVSM, mineral coffee atau apa sj blh trs direct saya Rohana 011.36373362
.
Sy tgh panas mencari sub stokis...modal serendah rm290.🌞🌞🌞

Monday, 22 February 2016

My lovely Customer PB



ni customer saya..
sblm2 ni pakai koset biasa...(biasa2 pun RM200 lebih tau)
dah seminggu tunggu...hari yang ditunggu dah pon tiba..
saya terus sarung PB kt cust...mmg puas hati katanya
kain/material bagus...xsama spt koset sblm (bkn sebab baru...tp blh rasa kain dia sgt2 best...)

Komen selepas 5 jam pemakaian
Sakit pinggang terus hilang..
Alhamdulillah...


Second day pakai PB
first time buang 2x walaupun setengah hari memakai nya
Angin dalam badan pun banyak yg kluar...
Paling best..PB ni dapat perhatian MAMA :)

Saya cukup terharu...
Apa2 pun PB ni mmg best sbb dia menjaga kesihatan kita dan BONUS jaga shape badan...
Koset ni mmg 2 in 1



Jangan x tahu pulak...
koset ni ada 32 lapisan fabrik AKWATEK dan AKWADYNE dan disulamtenun dengan FIR...
Boleh baca keratan akhbar di atas...

Jadi anda di luar sana kalau betul2 berminat nak cuba...
Boleh wasap saya
ROHANA RAMLI
011.36373362

Insya Allah saya boleh bantu selesaikan masalah anda :)


.

Monday, 25 January 2016

FIR : Far InfraRed Ray



Hari ni kita nak berkenalan dengan encik FIR @ far infrared ray



Far Infrared Ray adalah

Sinar gelombang elektromagnet
Mempunyai jarak gelombang antara 3-1000 mikron
Sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan
Secara fizikal, FIR merupakan cahaya yang tidak dapat dilihat dengan mata, lurus, membias, dapat diserap, menghasilkan kehangatan dan mengharmonikan kehidupan manusia

Aliran Fungsi FIR

FUNGSI FIR

FIR menembusi kulit
Memberi tindakbalas resonan ke atas molekul air
Molekul bergetar lebih kuat
Lebih banyak tenaga digunakan
Lebih haba dihasilkan
Salur darah mengembang
Peredaran darah lebih lancar
Penghantaran nutrien dan pembuangan toksin lebih efisyen
Sel badan lebih aktif
BADAN JADI SIHAT, CERGAS dan CERDAS



Cuba anda lihat !

Katil di bawah ni menjalankan fungsi FIR selagi mana kita berada di atasnya. Maknanya kalau kita nk peredaran seluruh badan berlaku dengan baik kita perlu berada di atas katil ini 24 jam betul kan? Tapi disebabkan masa membataskan kita maka kita terpaksa buat jadual...

4 jam sehari...cukup ke?
itu kiraan time hari cuti..kalau hari bekerja kita x ada masa sangat..jadi kita boleh relax kat katil ni dalam masa 1 jam maksima




Dengan adanya FIR di dalam korset ni, anda xperlu risau nak bahagikan masa lagi yer. 24 jam...melekat di badan terus kan hihi
Kalau saya, sebulan pertama, time nak mandi, nak membuang je saya tanggalkan. Lepas tu sarung semula. Sebab bila pakai terasa badan ringan, mudah nk bergerak dan ada lagi la beberapa perkara yg best bila pakai ni...



Cuba anda perhatikan gambarajah di bawah...

Berikut merupakan saluran darah di dalam tubuh badan kita. Bayangkan sekiranya FIR berada di sekeliling kita, darah akan menjadi aktif 3x berbanding biasa..begitu juga oksigen dan nutrien akan dibawa 3x lebih aktif ke seluruh badan. Ini bermakna tindakbalas menjadi 3x lebih aktif.

Kedua, ianya membuang limfa, tisu parut, keradangan dan lain-lain "pembaikan dalaman" yang dihasilkan melalui proses penyembuhan (sisa metabolik yang sebaliknya kekal terperangkap)

Erm...nampak x?

Lihat bagaimana kesan infrared rays ni apabila terkena bahagian badan kita..


Hasilnya : Infrared yang menembusi anggota badan anda akan membawa lebih banyak darah yang mengandungi oksigen dan nutrian dalam masa 15-30 minit... Proses ini akan berlanjutan selagimana FIR berada pada badan anda.

Amazing kan...

Di atas sebab2 yang dinyatakan di atas, korset ni dibawa masuk ke Malaysia. Memang kita ketahui, wanita dan korset xdapat dipisahkan...tapi yang bestnya kaum LELAKI pun dah mula berjinak memakai korset ni. Atas alasan yang saya berikan di atas...proses penyembuhan dalaman (kita tak nampak dengan mata kasar) tapi kesannya berpanjangan...korset ni x sama dengan korset2 lain di pasaran yang mementingkan kecantikan luaran saja. Tapi korset ni 2 in 1 sihat dalam dan shape body secara x langsung. Warranty pun ada...bukan 6 bulan, setahun...tapi SEUMUR HIDUP 




nak tahu details pasal korset ni...

Saya, Rohana pakar runding anda bersedia dengan sebarang pertanyaan
Call/ whatsapp Rohana 011.36373362

Ukur Premium Beautiful




Senang je kan? tak susah pun kalau nak cantik, sanggup lakukan apa saja...hehehehe. Ok, bila dah tau semua ukuran tu, nak tau cup apa yang sesuai pulak mari kita tgk formula ni dan juga jadual


Jadual A


Jadual B


Nak tau saiz cup : contoh, puncak breast = 96 cm dan bawah breast = 80 cm
Tengok Jadual A
Ukuran bawah dada antara 78 - 82 cm
Ukuran dada = 94 - 96 cm cup B/ 96 -98 cm cup C

Kemudian untuk waist nipper plak ikut ukuran pinggang anda sahaja, kalau pinggang 82 cm maknanya anda pakai waist nipper ukuran 82

Untuk ukuran Long girdle pulak
Tengok pada ukuran pinggang dan ukuran puncak pinggul
Contoh :
Pinggang = 82 cm
Pinggul 100 cm
Rujuk Jadual B
So bagi ukuran ni..anda pakai Long girdle saiz 82 

So dah dapat saiz penuh untuk Premium Beautiful Corset anda...
Long Bra = 80
Cup = B/C
Waist nipper = 82
Long girdle = 82


Dah ukur??
Contact je Rohana untuk tempahan..
011.36373362
@
pm kat facebook Hafnim Bizness

Bila dah cantik dan sihat baru ada keyakinan...


Selimut Biovelocity Sleepmate BVSM



Arus pemodenan yang pesat memberi kesan negatif kepada tahap kesihatan kita pada

hari ini. Setiap hari kita terdedah kepada pencemaran udara dan alam sekitar. Kita terdedah kepada pancaran radiasi dan medan elektromagnet daripada penggunaan telefon mudah alih, komputer, radio, televisyen dan sebagainya.

Pendedahan kepada semua itu akan merosakkan keseimbangan tenaga dalaman, melemahkan tahap imun dan keupayaan untuk melawan penyakit. Akhirnya badan dihinggapi pelbagai penyakit seperti stroke, darah tinggi, kencing manis, sakit jantung dan sebagainya.



Kini adanya Bio Velocity Sleep Mate yang mampu memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhannya. Pelapik tilam ini menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam tubuh kita.


Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.



Berikut merupakan pengguna BVSM, ustaz Haron Din


HARGA RM1488


HARGA KAMI SEKARANG HANYA RM1400 SAHAJA

Kenapa murah...ini adalah sumbangan ikhlas saya terhadap anda. Bukan sahaja kesihatan. Wang RM88 juga dipulangkan. Untungkan??

Whatsapp saya 011.36373362
Rohana Ramli

Sunday, 24 January 2016

Ubat gigi garam buluh


MURAH, ORIGINAL UNTUK MERAWAT MASALAH GIGI DAN GUSI ANDA






Bagusnya ubat gigi BERGARAM ni, ianya amat sesuai untuk masalah berikut

Ulser mulut
Gusi berdarah
Gigi berlubang
Gigi berkarat/berkaries
Gigi kuning
Gusi busuk
Gigi sensitif
Sakit gigi


Ejen diperlukan

Sekotak hanya RM18 sahaja
Pos ke semenanjung RM7

Call/Whatsapp 011.36373362



Friday, 22 January 2016

Sabun Marine Essence



Apa itu marine essence beauty bar?

Ia merupakan sabun yang amat sesuai untuk penggunaan harian, untuk masalah kulit badan, kulit muka, ketiak dan mana2 bahagian yg ada problem. X kira la jerawat ke, jeragat ke, ketiak kusam ke dan banyak lagi...

Sebab dalam sabun marine ni dah ada garam buluh yang kita ketahui ada sumber mineral asli... :)

Harga sekotak RM120 untuk 3 bar...jadi saya jual satu bar RM40
Kalau 3 bar nak murah sket lagi pon blh...pm saya k!
Kita bagi harga cincau

011.36373362
Rohana





Testimoni pengguna










Pengedar diperlukan!!!
Whatsapp/call segera...
011.36373362